Suuhygienistin palvelut Lahdessa

Varaa aika suuhygienistille

Suuhygienisti osallistuu hammaspotilaiden kokonaishoitoon tehden suun terveystarkastuksia ja hoitotoimenpiteitä yhteistyössä muiden hammashoidon ammattilaisten kanssa.

Hammaskaari Erkamo tarjoaa suuhygienistin palvelut yksilöllisesti potilaan tarpeiden mukaan. 

 

Vastaanottomme sijaitsee Lahden keskustassa. Meillä sinua palvelee suuhygienistit Jonna Peräkylä ja Minna Koivunen.

Hammaskiven poisto

Hammaskivi kannattaa poistaa 1–2 kertaa vuodessa. Käynnillä mitataan ientaskut ja poistetaan hammaskivi ja bakteeripeite hampaiden pinnoilta. Poisto suoritetaan käsi-instrumenttien ja ultraäänilaitteen avulla.


Teemme tarvittaessa myös pastapuhdistuksia, värjäymien poistoja sekä fluorilakkauksia. Lisäksi saat neuvoja sopivien hammashoitovälineiden hankintaan ja käyttöön liittyen.

Vihlovien hammaskaulojen hoito

Kylmän ja kuuman aiheuttama vihlonta johtuu usein ikenen vetäytymisestä. Hammaskaulan alue on aiemmin ollut ikenen alla suojassa. Paljastuessaan hammaskaula johtaa kylmän ja kuuman tuntemukset herkemmin hampaan ytimeen kuin näkyvissä oleva kruunuosa.

Väliaikainen paikkaus

Hampaan tai vanhan paikka-aineen lohjetessa hampaaseen saattaa syntyä teräviä särmiä, jotka voivat aiheuttaa haavaumia kieleen ja suun limakalvoille. Suuhygienisti voi hioa ensiavuksi pois ikävimmät terävyydet ja paikata hampaan väliaikaisesti. Tarvittaessa hammaslääkäri vaihtaa väliaikaiseksi tarkoitetun paikan ja korjaa lohjenneen hampaan. Väliaikaista täytettä ei ole tarkoitettu jätettäväksi hampaaseen pitkäksi aikaa.

Tutustu myös esteettiseen hammashoitoon