Ammattitaitoista hammashoitoa Lahdessa

Hammaskaari Erkamo tarjoaa monipuolista hammashoitoa Lahden keskustassa. Suun terveydenhuoltoon kuuluu mm. suun terveystarkastukset, hampaiden paikkaus, juurihoito, hampaan poisto, iensairauksien hoito sekä ennaltaehkäisevä hoito. Neuvomme myös suun kotihoidossa.

Paikkaushoito

Hampaiden reikiintyminen, eli karies tarkoittaa hampaan kovakudoksen syöpymistä bakteerien vaikutuksesta. Aikuisilla useimmiten uusitaan vanhoja paikkauksia saumojen aukeamisen tai paikan lohkeamisen takia. Myös hammaspaikan saumaan voi syntyä reikiä.

Käytämme paikkauksissa lasi-ionomeerisementtiä, muovia, kultaa ja posliinia. Lasi-ionomeerisementti- ja muovipaikat saadaan valmiiksi yleensä yhdellä vastaanottokäynnillä. Kulta- ja posliinipaikat edellyttävät useampia käyntejä.

Juurihoito

Tavallisesti juurihoitoon päädytään silloin, kun hampaan hermo on tulehtunut pitkälle edenneen reikiintymisen takia tai vaurioitunut tapaturmassa. Hoidon tavoitteena on parantaa juurikanaviin pesiytyneet tulehdukset. Hampaan ydin ja juurikanava puhdistetaan, jonka jälkeen juurikanavat täytetään tiiviisti guttaperkalla. Lopuksi hammas paikataan.

Hampaan poisto

Hampaan poistoon päädytään tavallisesti silloin, kun viisaudenhammas vaivaa, hammas on pahasti vaurioitunut tai lohjennut. Poiston jälkeen potilas saa tarvittaessa viikon antibioottikuurin, särkylääkkeitä mahdollisiin kipuihin sekä sairauslomaa yleensä parista päivästä viikkoon.

Hammasprotetiikka

Toteutamme hammasproteesit yhteistyössä hammaslaboratorioiden kanssa, jotta lopputulos on laadukas ja onnistunut. Hammaslääkäri tekee tutkimukset ja ottaa jäljennökset. Tarvittaessa hammasteknikko tulee vastaanotollemme tutkimaan hampaiden asentoa ja väriä. Näin proteeseista saadaan yksilölliset, hyvännäköiset ja suuhun sopivat.

Irtoproteesit

Hammaslääkäri sovittaa proteesit potilaan suuhun, varmistaa niiden istuvuuden ja antaa ohjeet kotihoitoa varten.

Valmistamme takuutyönä

  • Kokoproteesit
  • Osaproteesit
  • Metallirunkoiset rankaproteesit
  • Kuitulujitteiset muovisillat ja -kruunut
  • Purentakiskot
  • Kuorsauskiskot
  • Hammassuojat ja valkaisulusikat
  • Keraamiset sillat, kruunut ja posliinilaminaatit
  • Zirkonium-kruunut ja -sillat

Implanttihoito

Hoidossa yksi tai useampi puuttuva hammas korvataan leukaluuhun asetetulla keinojuurella sekä sen varaan valmistetulla proteettisella hampaalla. Keinojuuren asentaa hammas- tai leukakirurgi. Implanttihoidon avulla myös huonosti pysyvät proteesit saadaan paremmin paikoilleen. Implantit toimivat luonnollisten hampaiden tavoin.

Purennan hoito

Purennan hoidossa käytetään purentakiskoa ja purennan tasapainotusta. Hoito helpottaa lihasjännityksestä aiheutuvia pään ja niskan alueen kiputiloja. Purentakisko suojaa hampaita myös yönarskuttelun aiheuttamalta kulumiselta.

Hyödyllisiä linkkejä

Neuvoja hampaiden hoitoon kotona
www.pepsodent.fi/neuvoja

Suosittele meitä

Hammaslääkäri

Kysy - Me vastaamme!