Hampaiden valkaisu ja muut esteettiset hoidot Lahdessa

Hammaskaari Erkamo auttaa kauniin hymyn saavuttamisessa. Vastaanottomme sijaitsee Lahden keskustassa, Rautatienkadulla.

Usein pelkkä hampaiden valkaisu ja etuhammasalueen värjäytyneiden paikkojen vaihto riittävät. Toisinaan hyvään tulokseen päästään laittamalla etuhammaspintoja peittävät posliinilaminaatit. Laminaateilla saadaan myös korjattua pieniä hampaiden virheasentoja.

Hampaiden valkaisu

Kahvi, tee, tupakointi ja muut seikat tummentavat ja värjäävät hampaita. Värjäymät voidaan korjata hampaiden valkaisulla, joka voidaan tehdä joko vastaanotollamme tai kotioloissa.

Suuhygienistin suorittamissa valkaisuissa voidaan käyttää suurempia karbamidi- tai vetyperoksidipitoisuuksia, jolloin haluttuun valkaisutulokseen päästään nopeammin kuin kotona. Parhaaseen tulokseen päästään yhdistelmähoidolla, joka aloitetaan vastaanotolla ja jatketaan kotona.

Laservalkaisulla kiiltävämmät hampaat

Laservalkaisussa vaalennetaan kiillettä ja hammasluuta. Hampaiden vaalenemisaste riippuu hampaistosta ja eri tekijöistä. Keltaiset hampaat vaalenevat tehokkaammin kuin harmaansävyiset hampaat. Tavallisesti hampaat vaalenevat yhdellä kerralla 5–10 astetta. Jos hampaisto ei vaalene yhtään astetta, saat valkaisun veloituksetta.

Milloin hampaat voidaan valkaista?

Ehjät, puhtaat hampaat ja terveet ikenet ovat aina edellytys valkaisun suorittamiselle. Hampaiden valkaisua ei suositella myöskään raskaana oleville tai imettäville naisille. Mikäli käytät homeopaattisia tai valolle altistavia lääkkeitä, keskustele hampaiden valkaisusta ensin hoitavan lääkärin kanssa.

Jos hampaiston etualueella paljon paikkoja, kruunuja tai laminointeja, ei valkaisua aina voida tehdä. Keinotekoiset materiaalit hampaistossa eivät vaalene. Pienet paikat voidaan toki muuttaa uusien valkaistujen hampaiden sävyisiksi.

Kotivalkaisu

Valmistamme hammaslaboratoriossa asiakkaalle yksilölliset valkaisulusikat. Valkaisulusikan ja -geelin avulla valkaisun voi tehdä kotona ohjeidemme mukaan. Käytännössä valkaisu kestää noin viikon, jonka aikana valkaisulusikkaa pidetään suussa noin 4 tuntia päivittäin tai yön yli.

Soodapuhdistus

Tummentumia ja värjäymiä voidaan yleensä poistaa myös soodapuhdistuksella. Hampaat puhdistetaan soodajauheen ja veden seoksella, joka kohdistetaan paineella hampaiden pintaan. Suosittelemme soodapuhdistusta 6–12 kk välein.

Suosittele meitä

hampaiden valkaisu

Kysy - Me vastaamme!